Acarlar Longoz Ormanları (Karasu)

Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük longoz (subasar) ormanı Sakarya Karasu ilçesinde bulunan Acarlar Longozudur.


Her zaman yaptığım en güzel şey "GEZMEK, GÖRMEK, KAYDETMEK"
Acarlar longozunu gezmeye giderken uzun bir yürüyüş bekliyordum fakat çok kısa tutulan nerdeyse gidiş dönüş 2 km kadar süren bir ahşap yürüyüş iskelesi mevcuttu.
Nilüferler ve Nilüfer yapraklarını seyretmek, suyun üzerine inşa edilmiş gibi duruşlarını incelemek, sazlıklarında diz boyu yürümek değişik bir vakit yaratmıştıki bu kısa mesafeden şikayetçi olmak aklıma ilk etapta gelsede, 30 dk sürecek olan tekne turuna sanırım tav olmuştum.
Gür bitklileri ve suyun içinde yüzen ağaçlarını, Tekne kaptanının "İnsan büyüklüyünde sazan var" yorumunun etkileriyle tekne turumuzu tamamlayıp bilgilerin peşinde koşmaya başladık, Longoz Özel bir aile korumasında ziyarete açık tutuluyor ve Longozu korumak adına gezi köprüsünü oluşturulup kısa tutulmuş olduğunu öğrendik.
Burada maksimum geçirebileceğiniz yürüyüş fotoğraf çekme ve inceleme şeklinde ele alırsak tahmini 45 dakika , tekne gezisi 20 ila 30 dakika arası sürecek var sayarsak 1,5 saatlik bir süre içerisinde gezimizi bitirmek zorunda kalıyoruz.
Aileye ait Longoz üzeri bir restoran ve cafe mevcut olup her türlü ızgara, kahvaltılık yiyecek ve içecek temin edilebilir, Longoz manzarasıyla Yemeğinizi yiyebilirsiniz.


Harita Konumu