Çobangeçidi Kanyonu

Marmara bölgesinde Kanyon denilince ilk akla gelecek olan yer burasıdır bence, gidip görenlerin muhakkak bir daha görmeliyim demekten çekinmediği bir atmosfer. Taşköprü Kanyonu olarakta bilinmektedir. Meşhur Avatar filmini andıran yosun oluşumu adete toprağı, kayaları ve ağaçları görünmez hale getirmiştir.

Kanyona ulaşmak için Kocaeli kutluca köyüne

ulaşmalısınız. Muhtarı Engin bey, muhteşem bir karaktere sahip, oldukça yardım sever kişilik barındırmaktadır ve kendisinden bilgi alarak kanyona ulaşabilirsiniz.


Bizim tarifimizce en pratik, Kutluca köyü Taşköprüden başlayarak akan dere boyunca kuzeye doğru ilerleyerek dereden hiç ayrılmadan kanyona ulaşabilirsiniz. Ne zaman gitmeliyiz konusuna gelirsek Mayıs veya Haziran bu Kanyon için yeşil görmek adına en uygun zaman diye tecrübe edindim. Kanyon içerisinde yürürken çekmek isteyeceğiniz o kadar çok yer olacak ki, inanın fotoğraf makinanızın veya telefonunuzun sizden çekeceği var :)  

Unutmadan eklemek istediğim Kanyon tek yön olup gidiş geliş şeklinde 1800mt civarıdır diye tahmin ediyorum. fakat buraya Helikopteriniz yoksa vasıta yoluyla ulaşılamayacağı için Sabah 10 gibi Taş köprüye varmış olursanız, 2 saatte dere içinden ve yanından yürüyerek varabilirsiniz. Kanyonun sonunda ulaşacağınız çıkmaza eğer dağcılık yeteneğiniz var ise dahada muhteşem bir hal alacağına yemin ederim. Kısa bir süre tırmandıktan sonra varacağınız minik dağ arası şelaleler gözlerini çekmek istemeyeceğiniz  manzaralara ev sahipliği ediyor. Ayrıca tilkilere rastlarsanız sandviç ekmeği ile görüntülerini alabilirsiniz ;)




Harita Konumu