Maşukiye

Kocaeli ilimizin Doğusuda Sakarya ile sınır olan beldemiz,hem Sapanca gölünün kıyısında ,hemde Kartepe zirvesinin eteklerinde olması nedeniyle tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.
İzmit'e uzaklığı
20 kilometredir. Maşukiye'nin kuzeyinde Sapanca Gölü bulunmaktadır. Güneyinde Kartepe ve Samanlı dağları bulunmaktadır. Kocaeli'nin ve Marmara Bölgesi'nin en önemli mesire yerlerindendir.
Alabalık restoranları ile ünlüdür ve aşıklar diyarı olarak da bilinir. Son yıllarda kış turizminde de büyük gelişim göstermiştir. Maşukiye bilindiği gibi doğa ile iç içe oluşunun vermiş olduğu yansımayı, içinizde hissetmemeniz mümkün bile değildir. Sıcacık ve rengarenk bitkileri ile, Restoran, cafe ve spor faliyetleriyle her türlü doğayla teması sağlamaktadır. Ulaşmak için İstanbul Kartal köprüsünün yanında bulunan otobüs terminalinden 200 hat numaralı yeşil renkte 1 buçuk saatte bir kalkan Kocaeli Büyükşehir belediyesi Özel Halk otobüsünü, ulaşım ücreti şubat 2017 itibari ile 8,75tl ödeyerek Maşukiye seferiyle sağlayabilirsiniz. İzmit Otogar'a gidenine binmeyin sakın! Ayrı olarak her konumuzda olduğu gibi en alta harita konumu belirtilecektir.
Maşukiye de çok güzel bir sabah kahvaltısı yapabilirsiniz, Tavsiyelerimiz Yazıcı Köyevi, Yörük Sofrası gibi mekanları değerlendirebilirsiniz ve bu gibi bir çok yeri görüp tercih edebilirsiniz. Uygun konaklama isterseniz Komple ahşap bir pansiyon olan Konak pansiyon bizim uygunluk açısından tercih ettimiz aile işletmesidir. Sabah kahvaltısı ve 1 gece konakla kişi başı 60tl ile 75tl olarak oda konumu tercihine göre değişmektedir. Geçireceğiniz zamanı iyi değerlendirebilmeniz adına yapmak istediğiniz eğer Doğa ile iç içe vakit geçirmek ise kesinlikle ilk gördüğünüz Atv ye binin :)
Atv gezisi ile göreceğiniz yerler atv gezinisinden sonra gitmeyi isteyeceğiniz yerler olarak sayısı çoğalacaktır çünkü bu atv safari bir nevi hızlı rehberlik görevi görmektedir ve aktiviteyi işleten firmalar bu yaptıklarının içinde rehberlik hizmeti verdiklerinin sanırım farkında değiller ☺
Biz maşukiyenin Aile işletmelerinde bulunduğu Restoran, cafe, spor faliyetleri, Otel ve pansiyon dolu Aygır deresini kat ettik.
Özellikle bu mevkilere girerken girişte bulunan Spor faliyetlerinden Zippline dışardan bakınca çok eğlenceli bir aktivite gibi görünüyor içinde çok daha eğlenceli :) Bölgede çok fazla cafe,restoran, market bulabildiğiniz gibi Otel, Hotel, Pansiyon olarakta sürüsüne bereket, gezmek için yoldan başlamanızı tavsiye ederim çünkü karşılaşacağınız manzaralar sizi uzak duygulara saniyeler içerisine götürebilir.



Harita konumu